Zapochna se! Lockdown för nevaxiniraniranite i Österrike

Österrike lockdown för icke-immunisering mot coronavirus träder i kraft från midnatt, förbundskansler Alexander Schalenberg sade vid en presskonferens idag efter ett möte mellan företrädare för regeringen i provinsguvernörer. Lockdown gäller för alla människor över 12 år, skriver BTA.

Regeringen har återigen vädjat till befolkningen att immunisera för att minska antalet nyinfekterade. Annars har ännu hårdare åtgärder inte uteslutits, sade Schalenberg.

Människor som inte är försäkrade eller inte har ett intyg om att de har varit sjuka under de senaste 180 dagarna har rätt att lämna hemmet endast med undantag för: att köpa mat, läkemedel för att gå till doktorn, till kyrkan, till skolan eller till universitetet.

Efter den första nålen behövs också ett PSR-test för att tillfälligt lyfta utförselförbudet fram till slutet av giltighetsperioden för PSR-testet, som för närvarande är 48 timmar.

Shalenberg noterade att det är oerhört viktigt att inte bara följa åtgärderna utan också att kontrollera dem och försäkra sig om att det kommer att bli mycket strikt och överträdare kommer att sanktioneras.

Inrikesminister Karl Nehamer sade att från och med i morgon är varje person som bor i Österrike föremål för poliskontroll.

Hälsominister Wolfgang Mukstein betonade också regeringens avsikt att införa ännu strängare åtgärder om antalet nyinfekterade människor inte minskas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *