Skulptören Karlovo skapade Johannes Döparens och Jesu hand

Skulpturens mästare Dimitar Rashkov organiserade sina senaste verk i det kommunala konstgalleriet i Karlovo-målning och skulptur. Hans verk har visat att han fortsätter att följa sina estetiska och livsvyer och presentera dem med nya bilder och oväntade tomter. Karlovo är ett stort steg i hans verk. Hans utställningar ger vanligtvis till staden de mest framstående Bulgariska konstkritikerna och konstnärerna, människor i samband med konst, finsmakare och fans av hans arbete.Denna utställning av hans gjorde också Karlovo till konsthuvudstaden i två timmar. En enastående konstkritiker och kulturkritiker professor kom för att gratulera maestro i sin hemstad. Ivan Marazov, konstnärsprofessor. Ivaylo Mirchev, Vladimir Penev, Kliment Anastasov, utgivare Ivan Granitskiy och dussintals fler vänner och fans. Skulptören fick också speciella grattis från genens efterkommande. Nikolai Stoletov-befälhavare för den bulgariska milisen i det rysk-turkiska befrielsekriget. Zinaida Stoletova, som representant för den stora familjen i den ryska staden Vladimir, som meddelade Dimitar Rashkov som hedersprofessor, skrev på Facebook: ”de bästa recensionerna om din utställning ” Det är ett nöje för besökare att överväga ditt arbete. Grattis, kära Dimitar!”. i hallen finns mer än 30 pittoreska dukar skapade i år. Landskap från favorit utsikt över Balkan, Charles och havet, en titt på Maestro nya platser och favorit hörn av Spanien och Italien är grunden för utställningen.

Naturens skönhet och kraft är inspirationen till hela Dimitar Rashkovs arbete. Oavsett om han skulpterar hjältar från den antika grekiska mytologin, som Leda och svanen, eller visar en bild av ett gammalt hus på Balkan – livets rush i hans verk är stark och smittsam, erkänner experter av hans verk. Det finns inget sätt att färgerna inte är ljusa och spännande, och handstilen med borsten är inte fri och stark – det här är en känsla som Rashkov bär och delar med publiken.Utställningen innehåller flera målningar från Svezhen, en vacker Srednogorsk byn, där årets Dimitar Rashkov och hans vänner, artister Dmitry Cholakov och Ivailo Mirchev, måla en plein air. Det finns också målade landskap från Balkanbergen, från byn Dilbok Dol i hjärtat av Balkan, där hans kollega Vesco Velev bor och arbetar, målningar från havet nära Burgas.

Jag gillar att resa och också rita medan jag är på vägen, delar Rashkov. Han stoppas av de underbara vyerna, och han drar ut ett stativ och en palett.

Han säger att jag är intresserad av naturen, livet av ett träd i alla dess stater och årstider. Jag är glad över havet och tidigt på morgonen och sent på kvällen, när färgerna är mörka och dämpade, säger konstnären, och tillägger att för honom stadsbilden är inte så intressant, även om han också kan extrahera en idé från en bit som han ser mellan två byggnader.

Nyfikenhet om naturen ligger också till grund för Maestro Dimitar Rashkovs skulpturala verk. Ibland tar jag även material från henne direkt, han medger. Dessa plaster, till exempel. När jag gick på bergsstigar tyckte jag om några pinnar-små kvistar som föll från ett träd, och jag hällde dem direkt i bronsen. På vägen såg jag också en orm, jag var tvungen att skrämma den så att den skulle lämna spåret, för en liten grupp med ett barn gick i samma riktning. Han förklarar att pinnarna och Ormen har skapat en intressant tomt i min fantasi och händer, som liknar en biblisk scene.In flera av hans små skulpturer, Dimitar Rashkov tolkar temat för handen – hand Johannes Döparen med vatten i sin handfull när han utför dop, handen av Jesus spikade med en stor och vaken stickande smärta, handen med en radband, räkna dagar och år i mänskligt liv.

Utställningen innehåller också flera bronsfigurer med skulptörens favorittema-erotik, blinkning hos publiken för att påminna dem om glädjen av kärlek och liv.

Balkan-hem och inspiration

För Rashkov är hans infödda Karlovo och Balkan hans hem, hans outtömliga inspiration – han står upp på morgonen klockan 4 och börjar arbeta. Efter två eller tre timmar, hans oföränderliga promenad längs bergsstigarna i Balkanbergen ovanför staden. Sedan fortsatte han att arbeta nästan hela dagen-teckning och skulptera hur han andas – med oändlig lätthet.

Men min åsikt är inte bara i duken och vaxet som jag skulpterade figurerna, erkänner han. Han stör inte att samla påsar av avfall från spåren på Balkan och tror att det här är hur han utbildar människor för att skydda naturen. Men han oroar sig inte och fördömer inte någon med ord om en hög med sopor kvar i rent berg. Och inte att reagera kraftigt om något i stadsplanering inte är upp till sina krav. Och han visar sig alltid vara rätt.

Han bestämde sig för att på något sätt visa målningarna och fotografierna av gamla Karlovo samlade på ett ställe, jämfört med dagens verklighet, jämföra de försvunna byggnaderna och gatorna med ett modernt utseende.Först i Karlovo, sedan över hela världen.

Dimitar Rashkov Reddy brukar hans nya verk alltid först i Karlovo och alltid i början av November-två eller tre veckor före födelsedagen den 30 November. Så han gör en slags rapport till sig själv och sina medborgare. Härifrån skickas små bronsfigurer, skulpterade med otrolig talang, liksom målningar, till stora gallerier. Men det här är den plats där räkningen börjar för den väg som reste.

Jag håller en hel del av min skola och student verk-mestadels målningar och ritningar och mycket få skulpturer, rashkov aktier. Jag planerar att ordna dem i någon ordning genom åren och presentera dem för allmänheten. Det kommer att bli intressant både för mig och för publiken-den väg Jag följer, tror han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *