Professor. Anastas Gerdzhikov: låt oss vända omröstningen till balotage, vi drunknar redan Radevs förskott

Vi har uppnått vårt huvudmål, nämligen att få ett avlopp. Vi kunde också ta bort ledningen av Rumen Radev från mer än 30 till 23-24%. Det är vad presidentkandidaten professorn sa. Anastas Gerdzhikov vid en genomgång efter omröstningen, där han dök upp med vice presidentkandidat Nevyana Miteva. Rektor för Sofia University meddelade att han är säker på seger efter en veckas avrinning.

”Vi hade två mål i presidentvalet . Vi tillkännagav dem för 40 dagar sedan. Då sa alla byråer att Radev-Yotov-paret hade minst 53 procent, eventuellt mycket mer, och att hon skulle vinna i första omgången. För bara två dagar sedan upprepade två byråer denna avhandling. Ingenting som detta händer, som vi har uppnått vårt viktigaste mål, nämligen att ha avlopp, säger Gerdzhikov.

”Vårt andra mål var att minska denna stora skillnad som vi gick in i loppet. Vi har gjort stora ansträngningar med en framgångsrik kampanj för att minska denna procentandel, säger professorn. Gerdzhikov. Han sa att nästa vecka kommer dessa priser att fångas upp. ”Det viktigaste är valet av majoriteten, där personligheter är viktiga”, betonade Gerdzhikov.

Professor. Gerdzhikov uttryckte hopp om att i dagarna före omröstningen kommer det att finnas debatter mellan honom och den första ståndpunkten som togs av Rumen Radev, den nuvarande presidenten.

Anastas Gerdzhikov kommenterade också resultaten av parlamentsvalet.

”Oavsett hur många alternativ vi gör, blir resultatet detsamma. Vi uppmanar alla politiska ledare att göra allt som står i morgon för att bilda en reguljär regering. Idag kommer alla parter att säga att de är vinnarna. Vissa eftersom de är de första, och andra eftersom de fick fler röster än väntat. Faktum är att vinnarna i Bulgariska medborgares ögon kommer att vara de som kommer att kunna göra upp skåpet. Vi ser alla den kris vi befinner oss i, ” sa han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *