Orient Express: Europalia utställning om den tidlösa konsten att resa på tåg världen

Den mytiska och mystiska världen av Orient Express train avslöjar sina överdådiga hemligheter i en stor utställning på Train World i Schaerbeek.

Europalia Trains & Tracks konstfestival utställningen Orient-Express pågår fram till den 17 April och firar Europeiska året för järnväg och Belgiens banbrytande roll inom järnvägar runt om i världen.

Ånglok, original vagnar, affischer, prydnadsföremål och minnessaker återskapa atmosfären i guldåldern av den transkontinentala tågservice på 1920-talet och 30-talet. fokus ligger på dess historia och historien om sin belgiska skapare, de visionära Georges Nagelmackers.

Civilingenjör och svarta får i Liège Bank dynastin grundade Compagnie Internationale des Wagons Lits efter att ha rest över USA i Pullman företagets sovande bilar. Han inspirerades att lansera lyxiga tåg som skulle korsa den europeiska kontinenten till Konstantinopel, porten till Orienten (George Nagelmackers återskapade bibliotek bilden ovan).

Hans prioritet var att leverera en förstklassig service med separata sovutrymmen som garanterar säkerhet, särskilt för ensamresande kvinnor. Nagelmackers ekonomiska bakgrund och tekniska kunskaper visade sig vara ovärderliga, medan hans inflytelserika kontakter, inklusive kung Leopold II, löste de diplomatiska hindren för att driva en tjänst över ibland fientliga länder.

Orientexpressen påbörjade sin första resa från Paris i oktober 1883. Ombord var 40 VIP-passagerare och några inbjudna journalister. Tre dagar senare anlände de till Konstantinopel, den sista sträckningen över Bosporus färdigställd med ångbåt. Begreppet långväga resor hade helt välte och tjänsten blev synonymt med lyx, glamour och intriger.

Under de följande åren utvidgade, utvidgade och förbättrade den belgiska entreprenören nätverket och Orient Express förtjänade outplånligt sin plats i den kollektiva fantasin och kulturen. Välkomnande politiker, de rika och berömda, äventyrare och spioner, det räknade Albert Einstein, Marlene Dietrich, Sigmund Freud, Leon Trotsky, Lawrence av Arabien och Mata Hari, bland sina berömda passagerare. Det spelade också en nyckelroll i 1900-talets historia med undertecknandet av arméerna av 11 November 1918 och 22 juni 1940 som förekommer i dess Compiègne vagn vagn.

Från början, Orient Express drivs med en nationell tågmotor på väg varje konvoj när den korsade en gräns. Två ånglok som används för att dra den eleganta lyx matsal, sova och bagage vagnar är på displayen (Typ 10-1913 och typ 7-1922, bilden ovan). De magnifika belgiska maskinerna bidrog till att skapa landets rykte för att bygga järnvägar över hela världen.

Efter första världskriget trädde Venedig-Simplon-Orient-Express (förbinder London och Venedig) och sedan Arlberg-Orient-Express (London till Aten/Bukarest) i bruk. På 1920-talet antog företaget sin igenkännliga blå och guldlivery. Kartor, resvägar och överdådigt illustrerade publicitetsaffischer från perioden var utformade för att locka välbärgade resenärer. Belgiska neo-impressionist Théo van Rysselberghe var bland de många begåvade konstnärer uppmanas att främja tjänsten.

I ett avsnitt som ägnas åt Personal och service ombord, utställningar inkluderar verk av några av de finaste Art Nouveau och Art Deco hantverkare. Franska glas mästare René Lalique utformade glaspaneler i tåget, medan sublima intarkta undertecknades av René Prou. Förutom de eleganta linne, bestick, kristall och porslin, tryckta menyer avslöjar de fashionabla gastronomiska rätter av dagen, från kräftor soppa och dover sula till katalanska sweetbreads, bräserad selleri med port och fasan med tryffel.

Men livet på de rullande palatserna var inte utan fara. Passagerare råddes att bära en pistol när de färdades genom Bulgarien eftersom tåget var tvungen att sakta ner för att navigera länets järnvägsspår och det branta omgivande landskapet gjorde det möjligt för lokala banditer att attackera de passande tågen.

Besökare uppmanas att kliva ombord på två ursprungliga vagnar-från 1927 och 1929-för att uppleva första hand atmosfären i den legendariska tåget. Tiden har tydligen stått stilla i dessa plysch och polerade interiörer. En backgammon ombord är redo för spel på ett bord, en flaska champagne tomgång i en ishink på en annan och linnetäckta bord är inställda för te eller en extravagant trerätters middag.

Köket liknar det i ett modernt flygplan med sina kylda fack. För att säkerställa smidig service konstruerades speciellt stabilt chassi för tågen för att förhindra att en droppe spiller från en tekopp eller champagneglas. Sovhytter omvandlas till privata lounger under dagen, komplett med Monogrammed inredning (bilden ovan). Vagnen Lits företaget var också ansvarig för Kung Leopold II och Albert i: s 1901 royal carriage, en del av museets permanenta samling och ett lysande exempel på Orientexpressen tidigare Edvardiansk stil.

Snapshots och videor framkalla varierade landskap sett från tåget samt deras exotiska destinationer. Guideböcker, kameror och elegant bagage av designers som Louis Vuitton alla uppstod från lyxiga smaker av Orient Expresss rika passagerare. För att möta deras behov under mellanlandningar och när de kom till Turkiet och Egypten skapade Nagelmackers ett internationellt hotellföretag som byggde exklusiva palats som ligger strategiskt nära tågstationerna.

Utställningen avslutas med en presentation av filmer, Böcker och andra verk inspirerade av lyxtjänsten. Agatha Christie, Graham Greene och Josephine Baker är bland de författare och konstnärer som har bidragit till att säkerställa Orient Express är ikoniska och tidlös resning.

Ett fullständigt verksamhetsprogram åtföljer utställningen, inklusive samtal (del av Europalia Trains & Tracks), litterära turer och guidade besök samt workshops och evenemang för barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *