Kryptovalutor har återuppväckt Pyramid fällan

den främre besatthet som kryptovalutor har förvandlats till är också en dubbelkantad kniv, visade” Maritsa ” – testet. Först och främst har de i alla sina sorter blivit det viktigaste utbytesmyntet som används av esports. Anledningen till detta är deras decentralisering, vilket gör det möjligt för dem och deras överföringar att vara praktiskt taget omöjliga att spåra. Enligt nätverkssäkerhetsexperter vill nästan 70% av online-svindlarna inte längre ha Dollar eller euro, men olika cryptocurrencies.

Faran som döljer virtuella valutor visar sig dock vara mycket djupare. Den enorma boomen i detta segment har lockat tiotusentals svindlare under de senaste åren, som är glada att dra nytta av det så kallade Fomo-syndromet (rädsla för frånvaro eller ”rädsla för att sakna något”). Människor hör ständigt om olika valutor som bokstavligen multiplicerar den ursprungliga investeringen tiofaldigt i dagar eller veckor. Detta leder till ett stort antal användare och följaktligen till kapital, som, utan verklig kunskap om både teknik och marknad, som regel litar på alla och alla, bara för att inte missa nästa boom, och svindlarna väntar bara på detta.

Bland de vanligaste är de som ”Skicka xx mängd kryptovalutor, och jag kommer att fördubbla det”. Detta händer vanligtvis genom sociala nätverk, där kopior av profiler av kändisar, företag, företag eller organisationer görs, och bedrägeriet delas genom denna falska profil. Du skickar bara mängden Ethereum eller bitcoin och de kommer att fördubbla det till dig, vilket aldrig händer.

En annan mycket vanlig bedrägeri med kryptovalutor är kloning av välkända utbyten för sin handel, informationssajter och virtuella plånböcker. Om du av misstag loggar in på en liknande webbplats känner scammers redan inloggningen på riktiga webbplatser, och det är vanligtvis en fråga om timmar att tömma innehållet på ditt konto.

Grupper för artificiellt uppblåsning av värdet av en valuta är också vanliga. De flesta av dem över hela världen är bedrägerier. Experter rekommenderar att om du faller i en liknande grupp, där det finns många människor,och meddela dig att det är vid en viss timme att du behöver köpa en viss valuta, är det oftast ett system som du äntligen kommer att vinna enheter.

På grund av det stora antalet nya investerare i kryptokurvor i Bulgarien under de senaste två åren har bedrägerier med kurser relaterade till dem blivit populära hos oss. Här måste du vara försiktig med vem du köper kursen från, till vilket pris och om den här personen har kunskap, färdigheter och förmåga att lära dig något. Alla experter är orubbliga att om någon berättar att han läser diagrammet och vet vad som händer med marknaden, så är han troligtvis en bedragare.

Klassiska pyramider och MLM strukturer, som stack ett antal bulgarer på 90-talet och i början av det nya århundradet, har också upplevt en väckelse längs kryptovalutor. Var därför försiktig om du stöter på ett välbekant system med reklam som du kommer att få provisioner för vänner som är inbjudna av dina bekanta.

Det finns också brist på klassiska system där fiktiva mellanhänder attackerar slumpmässiga användare på Internet, erbjuder dem att investera för deras räkning och skicka dem ett antal falska uppgifter och statistik om vilka vinster deras andra påstådda kunder har fått. Alla experter och erfarna spelare på kryptografiska scenen var säkra på att innan du investerar i en viss valuta är det bra att utbildas inte bara för kryptokurvor utan också för blockchain-tekniken som står bakom var och en av dem, för att inte bli ett annat offer för bedrägeri, vilket lovar enkla och snabba pengar utan stor ansträngning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *