Hela byn Karavelovo donerar till kyrkans nya klocktorn ”St. Ärkeängel Michael” foto

aravelovo höjer ett nytt kyrkklocktorn i byn med donationer. Den första gräset i den nya byggnaden gjordes den 8 November på dagen för St. Michael ärkeängeln, som var templets skyddshelgon. Den största stenen i gradezh var som från bishop ’ s hantlangare i Karlovskata andliga närheten av Sin Vördnad Marko Todorov och Fader Raphael, rektor för kyrkan i Karavelovo, berättade om ”Maritsa” Borgmästare i Karavelovo Kasyanova Chervenkova.

Insamlingskampanjen för det nya klocktornet i kyrkan St. ärkeängeln Michael I Karavelovo ägde rum i April, en månad tidigare stod det klart att strukturen, som fortfarande var en del av huvudbyggnaden, skakades och farlig” då, på begäran av Marco far från företaget, skickade de en kran för att ta bort klocktornet. Demonteringen var gratis för den lokala kyrkan. Staten i den störtade delen av templet visade att det var nödvändigt att bygga ett nytt klocktorn, Slavka Chervenkova återkallade. Fader Marko och kyrkans förvaltarskap har utvecklat ett projekt för att skapa ett självständigt starkt klocktorn. Projektet importerades och godkändes av Metropolitan i Plovdiv . På kyrkans fest firade ”St. ärkeängeln Michael” Den heliga liturgin, och Fader Marko och Far Raphael gjorde den första utgrävningen och lade huvudstenen i det nya klocktornet.

De flesta pengarna för dess konstruktion samlades in av invånarna i Karavelovo. Enligt borgmästaren finns det ingen familj i byn som inte skulle delta. Kampanjen har glada och förenade människor runt denna ädla sak, tillade hon. Tack vare många bybors lyhördhet och generositet har vi samlat in en mängd BGN 3444.18. Fader Marko Todorov deltog i att tillhandahålla den återstående delen av pengarna.Den 8 November firade invånarna i Karavelovo 151 år av byggandet av kyrkan ”St. Ärkeängel Michael”” Templet uppfördes av lokala murare, och altaret och ikonerna i det är zografernas arbete från Makedonien. Den innehåller ett värdefullt register över kyrkliga äktenskap som ingicks 1899.

Kyrkans förvaltare, föreningen ”Lyuben Karavelov” och borgmästaren i byn uttryckte tacksamhet till alla som deltar i den ädla orsaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *