Det gröna certifikatet förstörde fredagens svarta bilder

en etisk butik med tre personer inuti, när det finns rabatter från 25 till 30%? På Black Friday, vad är pragmatiska mammor gömmer sig i månader för att köpa julklappar på bekostnad av? Jag kan inte tro det, men i år är det ett faktum.

Det gröna intyget om inträde till stora detaljhandelsanläggningar har förstört julhandeln av mammor, pappor, morföräldrar, strängar och mostrar. ”Det har aldrig varit så tomt på” crazy Friday”, – sammanfattar försäljningskonsulten i Hipoland, när han tittar på klientens certifikat vid dörren ”” förra året uppträdde köer av tidig gryning på denna plats, och en av oss var tvungen att spela rollen som en ”trafikledare” för att styra publiken”, säger damen. År 2020. vid den tiden användes andra anti-epidemiska åtgärder-någon med skyddsmask kunde komma in i stora butiker, men tills en viss mängd uppnåddes, så att det inte fanns någon trängsel. Därför började folk i portioner. Och förra året, i tiden före covid-19, var vi tvungna att dela med kunder som kom till hand-to-hand-sammandrabbningar och stridigheter, som skulle vara den första som tog den valda gåvan”, minns hon med en suck. Sedan på måndag, efter” crazy Friday”, såg butikerna ut som om det fanns militära operationer, inte Jul shopping.In en av kedjebutikerna i Plovdiv, det är nu så lugnt att du kan välja, titta, återvända, prova leksaker, och hela tiden är en konsult till hands. Idag vid middagstid fanns det inte mer än ett dussin personer i shoppingområdet. Mestadels mammor som sparar en betydande mängd efter rabatten, speciellt om de köper allt för den kommande julen. I Hipoland är dagarna med rabatt idag och imorgon, och avvikelsen från det vanliga priset är 25% ”ett äldre par släpade ganska en matstol för deras 1-åriga barnbarn-en gåva som tidigare diskuterats och godkänts av sina föräldrar. Av 150 levs på etiketten kom en viktig sak för deras barns dagliga liv ut 112.50 levs. Vi har båda vaccinerats, men hittills har vi inte behövt använda ett grönt certifikat, förklarade Peneva för båda, medan hon noggrant vikade ett viktigt dokument. ”Vi går inte till köpcentra eller institutioner, men nu är det bra att vi har ett certifikat”, säger hon. Mormor och morfar agerade enligt planen-svärsonen gav dem en modell av en matstol, och de hade nöjet att bara köpa den.

Andra föräldrar vill dock inte att någon ska attackera dem istället, och du måste gå mellan stativen med resten av barnen. De små, efter den första stupor som finns i leksakens hav, slutade inte att chatta och bli träffad till ahkat från shareniyat i affären. En ung Familj med ett 2-årigt barn gjorde det mesta av situationen och lämnade en liten tjej bara för att välja en gåva. ”Ja, det finns inget överraskningsmoment, men vi är säkra på att gåvan kommer att bli framgångsrik”, skakade mamman huvudet.Det fanns också fäder skickas med en detaljerad lista över leksaker och deras respektive bilder på sin telefon som de var tvungna att köpa för främjande. Erfarenheten visar att män i barnaffärer är bland de mest täta och rovdjur kunderna. Deras största problem är att hitta något på hyllorna, därifrån går de inte mycket djupare och går till kassan.

Trots de stora tecknen på att endast det gröna certifikatet ingår i shoppinganläggningarna fanns det dock människor som bestämde sig för att försöka passera mätaren. ”Jag introducerade ett engångsvaccin igår, kan jag…”Men en vänlig konsult citerar hälsovårdsministerns order Stoyacho Katsarov att vaccinationsintyget med ”Jansen” är giltigt först efter den 14: e dagen. Den nyvaccinerade kvinnan drog sig tillbaka och förhindrade upplopp.

I den konkurrenskraftiga kedjan av leksaker och Comsed produkter är ”Happy Weekend” – kampanjen med en 30-procentig prisrabatt också trög. Kampanjen är 3-dag – idag är båda lediga dagar. I en av Köpcentra, vid en annan rusningstid av shopping, fanns det ett dussin mammor i en stor butik. En grabnala under armen, en söt familj i denna konvention Pepa Gris och ultraskpa bil från ett annat barn tecknad film – ”Pes Patrol”. ”Enligt etiketten är det verkligen ”ultramodernt”, och efter en rabatt vid kassan blir det helt enkelt” dyrt”, kvinnan ler. ”Men inte en chans, det är vad mina barn skrev i tomtens brev.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *