Bryssel Muzique återvänder med kammarmusikkonsert den 3 November

Efter framgången med Phoenix Festival, Bryssel Muzieque återvänder med en månatlig konsertserie av kammarmusik, med solister från prestigefyllda belgiska och Europeiska orkestrar.

I den första konserten av serien, Divertimento, den 3 November, presenterar fyra Brysselbaserade musiker med italienska rötter ett färgstarkt program med en oortodox instrumentkombination.

Matteo Del Monte och Antonio Capolupo, solo flöjtist och soloklarinettist i La Monnaie, Gordon Fantini, solo fagottisten av den Belgiska National Orchestra, och Eduardo Tonietto, cellist och konstnärlig ledare i Bryssel Muzieque, kommer att återskapa kända och älskade verk av Bach, Mozart och Beethoven, alla transkriberas för denna ursprungliga utbud av instrument.

En höjdpunkt i programmet kommer att vara transkriptionen av den berömda Divertimento i D major av Mozart, som ursprungligen skrevs för stråkkvartett. Det är en unik möjlighet att lyssna på pjäsen utförs med helt olika instrumentering.

Håll ögonen öppna för framtida konserter, inklusive nästa i serien den 10 December, med en trio av sopran, klarinett och piano.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *