80% av företagen kommer att få ersättning för el från måndag

5-80% av företagen kommer att få ersättning för dyr ström i December. Detta konstaterades av energiminister Andrey Zhivkov vid en genomgång. Det här är företag som redan har fått sina elräkningar för oktober och kunde inte dra av $110 från dem. för användning av en megawatt-timme, skriver 24 timmar. Europeiska Kommissionen anser inte att stöd från BGN 110 mgwh för statligt stöd, eftersom det gäller lika för alla. Från måndag kommer reella betalningar att göras till handlare, och därför bör det finnas avdrag för slutkunder att faktiskt använda hjälpen. Pengar tillhandahålls 100%. Detta konstaterades av energiminister Andrey Zhivkov vid en genomgång i samband med fördelarna med icke-bit konsumenter på elmarknaden.

Anledningen till förseningen väntar på Europeiska kommissionens yttrande om huruvida detta utgör statligt stöd eller inte, skriver de DarikNews.bg . – herr talman!

Vi har tecknat avtal med 23 leverantörsföretag som täcker 70% av de aktörer på den bulgariska marknaden som är berättigade till detta stöd

Ersättningen kommer att återspeglas i räkenskaperna i November månad, som kommer att släppas i början av December.Kunder kan övervaka om deras näringsidkare har tecknat ett kontrakt för att begära hjälp. Listan kommer att uppdateras dagligen på webbplatsen för ministeriet för energi. Pengarna är tillgängliga, och ersättningen fortsätter. De som redan har fått sina räkningar kommer att få sina betalningar i början av December, försäkrade Zhivkov.

Omkring 75-80% av företagen har redan fått sina räkningar för November, som vi redan är i mitten av månaden, förklarade energiministern.

En annan huvuduppgift är att förbereda tävlingar för permanenta medlemmar i styrelsen för det bulgariska energiföretaget (BEH).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *